Perkhidmatan penulisan Al Yusra Will yang dibawakan oleh Createtec kepada anda

Jadikan Wasiat Islam Al Yusra anda HARI INI!

 

Kepentingan Membentuk Wasiat Islam

 

Kepentingan Wasiat Islam (Wasiyya) jelas dari sejumlah hadis, seperti yang disebutkan di bawah. Mematuhi undang-undang Warisan Islam membawa potensi berkat dan rahmat yang besar dari Pencipta kita, seperti yang disebutkan dalam Surah An-Nisa. Undang-undang Pewarisan Islam memberikan sebaran khusus seperti yang disebutkan dalam Al-Quran dan Sunnah Syafie, Hanbali, Maliki dan Hanafi dan dikodifikasikan oleh para sarjana. Namun, melainkan jika anda membuat Wasiat Islam yang sah, harta pusaka anda tidak akan diagihkan mengikut undang-undang Warisan Islam, dan anda tidak akan dapat meninggalkan Wasiyya. Wasiyya adalah bahagian hingga sepertiga dari harta pusaka anda, yang boleh anda tinggalkan kepada sesiapa yang tidak mewarisi secara automatik berdasarkan undang-undang Warisan Islam.

 

Wasiat Islam Al Yusra anda disimpan dengan selamat di awan dan anda boleh membuat seberapa banyak perubahan yang anda inginkan tanpa dikenakan caj. Cukup bayar sedikit untuk mencetak Wasiat yang dikemas kini. 


Perlukan sesuatu yang lebih?

Untuk mendapatkan nasihat daripada peguam yang bertauliah mengenai masalah yang lebih kompleks atau khusus, teruskan kepada kami Perkhidmatan perundangan halaman.

 

Kehendak Islam yang Tepat Mematuhi

Ciri-ciri Utama Al Yusra

 • Maklumat peribadi
 • Pilih penjaga untuk anak-anak anda
 • Pentadbir / Pelaksana - Sekiranya tidak ada yang tersedia Sesuai dengan undang-undang Islam, kami telah memberikan pilihan Majoriti atau Semua mesti setuju
 • Klausa peristiwa yang mengubah hidup, Sekiranya anda disahkan secara perubatan tidak mampu atau tidak dapat membuat keputusan, anda boleh mencalonkan seseorang untuk bertindak bagi pihak anda.
 • Klausa sokongan perubatan, mekanikal - Sekiranya disahkan secara perubatan bahawa badan anda tidak dapat berfungsi tanpa sokongan mekanikal, adakah anda ingin diletakkan pada sebarang bentuk mesin sokongan nyawa
 • Penerima Manfaat - tambahkan benefisiari dan pilih jika anda mahu peruntukan saham yang disyorkan dicetak pada Wasiat akhir atau dibiarkan kosong untuk Majlis Faraid tempatan anda untuk menambahkan peratusan yang betul secara manual. Pengiraan diambil dari algoritma Faraid unik kami yang mengikuti panduan pengedaran Al-Quran.
 • Fasal Penerima Tambahan - maksimum satu pertiga harta pusaka anda boleh diserahkan kepada sesiapa yang anda mahukan - ini mungkin termasuk rakan dan keluarga yang tidak berhak mewarisi di bawah Syariah

 

 • Aset dan Sedekah - Sertakan hadiah harta benda, wang, atau apa sahaja, dengan pilihan untuk hadiah itu diberikan sebagai Sedekah. Ini juga mempunyai kemudahan untuk menambahkan penerima gantian untuk hadiah tersebut.

   

 • Permintaan Pengebumian
 • Ringkasan Kehendak Akhir - menunjukkan semuanya lengkap atau memerlukan perhatian
  Anti Penipuan - Pengesahan ID Foto termasuk rujukan unik yang dicetak di Wasiat


Dokumen sokongan tambahan percuma termasuk:

 • Hutang Saya - Apa yang saya berhutang, hutang yang mesti dilunaskan sebelum pembahagian aset
 • Penghutang Saya - Apa yang terhutang kepada saya
 • Amanah - Apa yang disimpan / dipegang amanah oleh saya
 • Kewajiban Tidak Tercapai - termasuk Fidyah, Membayar Kaffarah, Membayar Diyah, Menunaikan haji yang belum dilaksanakan, Wajib bandar atau Wajib lain yang belum selesai, apa-apa hutang atau kewajiban lain yang tidak dipenuhi
 • Senaraikan aset anda - untuk tujuan percakapan
 • Lokasi dokumen penting
 • Jangan bentuk semula

 

Ia direka dengan perhatian anda

Semua perubahan anda disimpan secara automatik di awan dan data anda disimpan di pelayan selamat kami

Kehendak yang membolehkan anda melakukan semuanya dengan sentuhan

Ini kehendak anda ... untuk pergi! Kemas kini dari tablet, telefon bimbit atau desktop anda - dengan kereta api atau kereta, bergantung kepada anda!

Ia berfungsi seperti aplikasi kegemaran anda

Kami telah merancangnya agar kelihatan seperti aplikasi yang anda gunakan setiap hari. Ia kaya dengan ciri tetapi menggunakannya adalah permainan kanak-kanak.

Ia mampu dimiliki oleh semua orang

Kami telah menyediakannya kepada orang ramai dengan harga yang mampu dimiliki oleh rakan dan keluarga anda

Mematuhi Sepenuhnya

Ia mematuhi sepenuhnya dan kerangka kerja kami disokong oleh Ulama Islam untuk mematuhi Al-Quran dan Sunnah Syafie, Hambali, Maliki dan Hanafi

Dibina dalam Kalkulator Faraid

Gunakan kalkulator Faraid bawaan untuk secara automatik memperuntukkan janji harta tanah anda yang sesuai 

Nabi Muhammad SAW bersabda: "Tidak boleh bagi mana-mana Muslim yang mempunyai kehendak untuk tinggal selama dua malam tanpa surat wasiat terakhir dan surat wasiatnya ditulis dan siap bersamanya."

Diriwayatkan oleh al-Bukhaari, al-Wasaayaa 2533

Tangkapan Skrin

Anda boleh membuat Al Yusra anda hanya dengan beberapa klik dan terus diperbaharui dalam talian. Percuma untuk mencuba dan anda boleh melakukan seberapa banyak perubahan sepanjang hidup tanpa kos tambahan.

Percuma untuk mencuba
buat aN Al Yusra AKAN ISLAM secara dalam talian

Mulakan sekarang dengan Wasiat Islam Al Yusra anda, kembalilah bila-bila masa.

ms_MYBahasa Melayu
en_USEnglish ms_MYBahasa Melayu