Createtec dengan bangga mengumumkan

Lembaga Penasihat Kami

Lembaga Penasihat Kami

Tham Chien Ping (CP)

MSc (I / O Psychology), MBA (dijangka 2019), PGDip (Edu), PGDip (HRM), SDip (Career Counselling), BEng (Civil), IHRP-SP, SHRM-SCP, Chartered MCIPD, CPHR (Australia dan Kanada), CPLP (ATD), IAF CPF, RMC, PMP & PMI-ACP, GCDF & GCDFi, ACC (ICF), GRP, AWI-CH

CP adalah Pemimpin SDM serantau yang berpusat di Singapura dengan pengalaman gabungan lebih dari 10 tahun dalam Pembangunan Perniagaan, Pembelajaran, Bakat, dan Pembangunan Organisasi HR di dalam dan di wilayah Asia.  Dia telah bekerja dalam berbagai peranan HR dalam Perkhidmatan Sipil Singapura, Syarikat Multi-Nasional (IT, Perubatan, Broker Insurans & Perkhidmatan Profesional), Institusi Perbankan & Kewangan dan syarikat baru yang didorong oleh teknologi pertumbuhan tinggi. 

Dia aktif dengan badan profesional HR di AS (SHRM), UK (CIPD), Singapura (IHRP dan SHRI) dan Australia (AHRI), menyumbang kepada profesi HR dalam peranan sukarela dan berbayar sebagai pembangun kandungan dan pengulas, ahli jawatankuasa (etika dan pengembangan profesional berterusan), mentor dan pelatih.  Sebagai perunding pengurusan bertauliah (SCMC dan RMC), dia juga memberikan khidmat nasihat dan khidmat nasihat HR ad-hoc kepada syarikat yang berpusat di Singapura. 

Dia kini Ketua Kumpulan, Orang & Budaya Paktor Group, sebuah syarikat permulaan yang berkembang pesat memanfaatkan teknologi untuk menyatukan single, dan merupakan Perwakilan dan Fasilitator Utama untuk SHRM di Singapura dan wilayah Asia Tenggara.  Dia juga berfungsi sebagai penasihat HR untuk dua organisasi bukan keuntungan secara pro bono.

Johnathan Lee

Johnathan mempunyai pengalaman yang beragam dengan pengembangan perniagaan selama 20 tahun dalam pelbagai industri mulai dari kewangan, penjagaan kesihatan dan pendidikan. Beliau memiliki Ijazah Sarjana Keusahawanan dan Sarjana Muda Perdagangan dari Otago School of Business.

Dalam 10 tahun kebelakangan ini, dia telah mengendalikan beberapa peranan pengurusan kanan - dari membantu sebuah agensi kerajaan atasan meletakkan Malaysia di peta permulaan di peringkat global, untuk memulakan permulaan penjagaan kesihatannya sendiri, hingga menuju pengembangan perniagaan untuk salah satu syarikat teknologi awam tersenarai terbesar di Malaysia, untuk membina dan mengumpul dana untuk firma VC peringkat awal.

Sekarang, Johnathan menghabiskan waktunya untuk menasihati syarikat dalam bidang inovasi, pertumbuhan dan pelaburan. Dia sangat percaya bahawa gabungan faktor-faktor termasuk pasukan yang kuat, model perniagaan yang baik dan pelaksanaan yang betul, bersama dengan sokongan kewangan sangat penting untuk mengembangkan perniagaan yang berjaya.

Terlepas dari kecerdasan komersialnya, Johnathan adalah penyokong kuat inovasi sosial untuk menyelesaikan masalah persekitaran dan sosial-ekonomi dunia yang semakin meningkat. Lebih suka bekerja di belakang tabir, dia telah menjadi sukarelawan dan menasihati yayasan, organisasi kemanusiaan, organisasi bukan kerajaan dan perusahaan sosial.

Thio Gwan Choon

Gwan Choon adalah profesional kewangan yang disegani, mempunyai rekod prestasi yang berjaya dan pengalaman pengurusan perniagaan yang luas dalam perbankan, pembrokeran saham dan pelaburan.

Memulakan kerjayanya di Citibank, Gwan Choon berpindah ke broker saham di Lim & Tan dan dilantik sebagai CEO AMS Securities pada tahun 1996. Menjelang tahun 2003, Gwan Choon menguruskan dana bernilai tinggi untuk Prima, yang kemudian menjadi syarikat tersenarai. Dia juga mengasaskan Technopreneur AngelVentures dan memperoleh banyak tawaran penggalangan dana untuk syarikat permulaan dan PKS.

Baru-baru ini, kekayaan pengalaman Gwan Choon menyaksikan dia dilantik sebagai penasihat dan CFO di pelbagai industri, seperti Life Exchange & Vitamin Research Asia dan kumpulan Thai Express.

Terutama pada tahun 2009, dia berperan penting dalam menjayakan penjualan kumpulan Thai Express.

Bernard Lim - Ketua Pegawai Eksekutif Singapura

Bernard Lim adalah Perancang Kewangan Bertauliah (CFP®), Pakar Bertauliah dalam Pendidikan Kewangan (CSFE®), Penasihat Kewangan Terakreditasi (AFCouns®).

Dia adalah tokoh yang disegani dalam bidang khusus perancangan harta tanah & warisan. Dengan pengalaman industri selama lebih kurang 30 tahun, dia telah melayani beratus-ratus pelanggan dan mendapat kepercayaan kerana mempelopori dan memberikan latihan perancangan harta tanah & warisan kelas atas kepada lebih daripada 10,000 pengamal perkhidmatan kewangan di seluruh dunia. Dia juga mempelopori perakuan Associate Specialist in Estate Planning (ASEP®) dengan kerjasama Singapore Professional Center.

Cubalah Wasiat dalam talian yang kaya dengan ciri kami

Buat Wasiat Standard SterlingBuat Wasiat Islam Al Yusra
ms_MYBahasa Melayu
en_USEnglish ms_MYBahasa Melayu